Novosti

KONFERENCIJA: Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH

Novosti : KONFERENCIJA: Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH
19.04.2018 u Kupresu je zaključena treća konferencija: Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini, na kojoj je liniju za proizvodnju peleta izložila Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. U kratkom roku skup se etablirao kao središnje mjesto susreta gospodarstva, struke i politike u sektoru šumarstva i prerade drva u BiH i susjednim zemljama. 

 Skup je otvorila Borjana Krišto, predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je istaknula gospodarski potencijal ovog sektora te naglasila kako je odgovorno i održivo gospodarenje šumama i šumskim resursima dužnost i obaveza politike i cijelog društva. Konferencija realizirana u suradnji Hrvatskog drvnog klastera, ŠGD Hercegbosanske šume, Privredne/Gospodarske komore FBiH, Udruženja Biomasa u BiH i Drvnim klasterom Hercegovine, ima za cilj rasvijetliti sektorske probleme, ali i ponuditi primjere dobre prakse i moguća rješenja. 

 12% udjela u BDP-u BiH i vanjsko-trgovinskim suficitom, drvno-prerađivačka industrija, koja je neodvojivo povezana sa šumarstvom, predstavlja važan gospodarski potencijal jer posjeduje lokalnu sirovinu, stvara dodanu vrijednost i doprinosi razvoju ruralnih područja, što dugoročno neće biti moguće ostvariti bez stručne i kvalificirane radne snage. Udruživanje u klastere otvara mogućnosti za veće povlačenje sredstava fondova EU i dodatna ulaganja u obrazovanje kadrova, rekao je predsjednik Drvnog klastera Hercegovina Zdravko Vojvodić, na čemu i ova udruga intenzivno radi i praktičnom izgradnjom drvne škole u Ljubuškom (BiH) i otvaranjem novih obrazovnih programa.

 Stručni skup kroz dva je dana otvorio niz tema, na čijem se rješavanju mora raditi kontinuirano i dugoročno. Istaknuta je potreba za rješavanjem problema miniranih površina, koji se sada odnosi na preko 120.000 ha u BiH i oko 40.000 ha u Hrvatskoj te onemogućuje gospodarenje šumama, ugrožava sigurnost te uzrokuje brojne gospodarske štete. Postojeća demografska kretanja i medijska nepopularnost sektora dovode do ozbiljnih nedostataka radne snage te je naglašena potreba za ulaganjem u obrazovanjem kadrova, ali i stimulativne mjere.

  Biomasa se nameće kao važna sektorska tema, obzirom na europske ciljeve većeg korištenja obnovljivih izvora energije, ali i omogućuje dodatne prihode drvoprerađivačima. Skup je otvoren s predkonferencijskom aktivnosti, okruglim stolom na temu iskorištavanja drvne biomase i poticanja proizvodnje i upotrebe energije iz drva u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji. Suradnja sektorskih udruga iz BiH i Hrvatske formalizirana je i potpisom pisma namjere između Udruženja Biomasa u BiH i Hrvatske udruge za biomasu CROBIOM, čiji je cilj ostvarivanje dugoročne suradnje i promicanje veće upotrebe biomase u regiji.

 Konferencija je okupila 150 drvoprerađivača, institucija, predstavnika vlasti, udruga i akademske zajednice te učenike Srednje strukovne škole Tomislavgrad koji se obrazuju za zanimanje stolar. 


Novosti : KONFERENCIJA: Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH :  
Novosti : KONFERENCIJA: Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH :  
Novosti : KONFERENCIJA: Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH :  
Novosti : KONFERENCIJA: Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH :  
Đuro Đaković Strojna Obrada : Povijest ĐURO ĐAKOVIĆ Strojne obrade
Rast i razvoj proizvodnje u 'Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o.' kroz povijest
Đuro Đaković Strojna Obrada : Bespovratna sredstva za korištenje obnovljivih izvora energije i nabavu opreme
U I kvartalu 2021. očekujemo da će Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju, objaviti natječaj za bespovratnu mjeru 4.1.3-Korištenje obnovljivih izvora energije i podmjeru M8-Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Izrada novih reduktora
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. izradila je tri reduktora za mosne dizalice u nuklearnim elektranama, od kojih su dva nosivosti 160 tona a jedan ima nosivost 400 t.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Donacija zaštitnih maski za ĐĐ Strojnu obradu od Haitu Mechanical Equipment Co., Ltd
Dugogodišnji poslovni partner iz Kine, Haitu Mechanical Equipment Co., Ltd, odlučio je poslati donaciju od 150 kom zaštitnih maski u ĐĐ Strojna obrada d.o.o.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Uspješna proizvodnja drvnog peleta na liniji za proizvodnju iz ĐĐ Strojna obrada d.o.o.
Našem dugogodišnjem kupcu smo isporučili kompletnu liniju za proizvodnju drvenog peleta kapaciteta 1000 kg/h. Kupac uspješno proizvodi drveni pelet u svome objektu koji je opremljen po europskim standardima i propisima za proizvodnju drvnog peleta.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Uspješna suradnja ĐĐ Strojne obrade sa tvrtkom Softronic SRL
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. ove je godine sklopila više ugovora sa tvrtkom Softronic SRL, rumunjskim proizvođačem lokomotiva i električnih vlakova, za izradu ukupno 48 kom pogonskih kolnih slogova za ASEA električne lokomotive koji se kontinuirano isporučuju naručiocu.
Đuro Đaković Strojna Obrada :  Odobrenje za specijaliziranu radionicu od Ministarstva RH
Na temelju provjere o zadovoljavanju postavljenih uvjeta i normi, firma Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. je u listopadu 2018. godine dobila produženje odobrenje za specijaliziranu radionicu održavanja osovinskih sklopova za željeznička vozila od strane Ministarstva RH.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Dozvola regulatornog odbora željeznica BiH za željeznički program Đuro Đaković Strojne obrade
Na temelju izvršenog audita od strane regulatornog odbora željeznica BiH,firmi Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. izdana je dozvola kojom se potvrđuje da su proizvodi željezničkog programa odobreni za korištenje na željeznicama na teritoiju BiH
Đuro Đaković Strojna Obrada : Izlaganje Đuro Đaković Strojne obrade d.o.o. na InnoTrans 2018 u Berlinu
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. sudjelovala je i ove godine na Innotransu 2018. u Berlinu, vodećem svjetskom sajmu za transportnu industriju i tehnologiju.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Sudjelovanje Đuro Đaković Strojne obrade d.o.o. na sajmu InnoTrans 2018 u Berlinu
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o.sudjeluje i ove godine na vodećem međunarodnom sajmu za transportnu tehnologiju u svijetu - Innotrans 2018.
Đuro Đaković Strojna Obrada : ISPORUKA NAJVEĆEG ZUPČANIKA U POVIJESTI ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPE
ĐURO ĐAKOVIĆ Strojna Obrada d.o.o. napravila je zupčanik promjera 3960 mm, koji od 1921.g. pa sve do sada nije napravljen u povijesti ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPE.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova
10. studenoga 2017. potpisan je Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova za električne lokomotive serije 1 141 i 1 142 u vlasništvu HŽ Putničkog prijevoza.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Linija za proizvodnju peleta
Inovacija u firmi "Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o." - proizvodnja linija za proizvodnju peleta iz biomase
Đuro Đaković Strojna Obrada : Izlaganje Đuro Đaković Strojne obrade d.o.o. na InnoTrans 2016 u Berlinu
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. sudjelovala je i ove godine na Innotransu 2016. u Berlinu, vodećem svjetskom sajmu za transportnu industriju i tehnologiju.
Đuro Đaković Strojna Obrada : PRODAJA: Reduktor dizalice D8-8262-00-000
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. prodaje trostepeni reduktor glavnog dizanja tereta oznake 25 N koji se ugrađuje u dizalice proizvodnje „Đuro Đaković dizalice“.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Proširenje API licence na proizvodnju bušotinskih glava i božićnih drvaca
ĐĐ Strojna obrada je uspješno zadovoljila sve zahtjeve American Petroleum Instituta te zasluženo primila novu API licencu proširenu na proizvodnju bušotinskih glava i božićnih drvaca.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Najbolja godina Đuro Đaković Strojne obrade nakon krizne 2009.
Zatvaranje tržišta, nemogućnosti plasiranja vlastitih proizvoda i gubitak kupaca neke su od glavnih posljedica trenutne krize u svijetu te glavni uzrok gašenje velikog broja poslovnih subjekata. Kako razviti strategiju uspješnog poslovanja te unatoč krizi poslovati s dobiti
Đuro Đaković Strojna Obrada : Novi petoosni borverk TOS MAXIMA I
Prateći strategiju ulaganja u suvremenu proizvodnu opremu i tehnologiju, Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. je investirala u kupnju novog petoosnog borverka TOS MAXIME I koji je nedavno pušten u rad.
Đuro Đaković Strojna Obrada : ĐĐ Strojna obrada: Ulaganjem u nove tehnologije kvalitetno konkuriramo na globalnom tržištu!
Kako se unatoč krizi može i pozitivno poslovati pokazuju iz dana u dan i članice Đuro Đaković Grupe. Tvrtka koja je dobar primjer spomenutog je Đuro Đaković Strojna obrada koja od osnutka 2002. do danas proizvodi i uspješno nosi rame uz rame s tržišnom konkurencijom.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Sudjelovanje Đuro Đaković Strojne obrade d.o.o. na sajmu Valve World Expo 2014 u Dusseldorfu
Valve World Expo je najvažniji međunarodni sajam ventila i opreme, kao i njihovih dijelova, namjenjenih različitim industrijskim granama poput petrokemijske, kemijske, prehrambene i procesne, a održava se svake dvije godine u Dusseldorfu.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Ponuda usluge mjerenja sa 3D Mjernom rukom na terenu
Mjerna ruka Echo Plus 3.2 COORD3 je prenosiva koordinatna mjerna oprema koja se koristi za dimenzionalnu kontrolu različitih vrsta, a primjena joj je u kontroli i mjerenju obradaka/pozicija, međufaznoj kontroli, brzom izrađivanju prototipova te obrnutom inženjeringu.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Sudjelovanje ĐĐ Strojne obrade d.o.o. na najvećem željezničkom sajmu Innotrans 2014
Innotrans je najveći sajam u pogledu željezničke tematike koji prikuplja zainteresirane firme i pojedince iz cijelog svijeta, a održava se svake dvije godine. Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. je prepoznala važnost sajma te i ove godine odlučila prezentirati svoje proizvode.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Isporuka novog reduktora za Adriu Čelik d.o.o.
Novi reduktor glavnog dizanja tereta dizalice D8 isporučen za Adria Čelik d.o.o., od strane ĐĐ Strojne obrade. Reduktor se ističe, između ostalih, povećanom nosivosti dizalice od 50 tona te mogućnošću rada u ekstremnim uvjetima.
Đuro Đaković Strojna Obrada : ĐĐ Strojna obrada d.o.o zasluženo dobila API 6A certifikat
ĐĐ Strojna obrada d.o.o. uspješno zadovoljila sve zahtjeve American Petroleum Institute te dobila certifikat API 6A za proizvodnju bušotinskih zasuna.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Novi ugovor s Hrvatskom naftnom kompanijom INA
Porast proizvodnje i broja sklopljenih ugovora unutar naftnog programa. Tvrtka Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. je sklopila ugovor u vrijednosti oko 700.000,00 € s Hrvatskom naftnom kompanijom INA u području bušotinskih zasuna, klase AA, EE i FF.
Đuro Đaković Strojna Obrada : REMONT KOLNIH SLOGOVA ZA TRAMVAJE U AMSTERDAMU!
ĐĐ Strojna obrada d.o.o. surađuje s tvrtkom Bombardier Transportation iz Amsterdama obavljajući im usluge remonta kolnih slogova za njihove tramvaje. Više od 130 kolnih slogova treba biti remontirano u razdoblju 2011. i 2012. godine.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Portalni CNC obradni centar
CNC Portalni obradni centar nudi preciznije i produktivnije usluge strojne obrade prema zahtjevima klijenta što je vidljivo kroz 3D obradu lopata Kaplan turbine.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Nova oprema- za popuštanje napetosti vibriranjem
Tvrtka ĐĐ Strojna obrada d.o.o. je opremljena s novom modernom CNC opremom za VSR (popuštanje napetosti vibriranjem). Popuštanje napetosti se može obavljati na velikim zavarenim i drugim konstrukcijama teškim čak do 18.000 kg.